Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Labužnícke babky
Suroviny: Zemiaky, soľ, mlieko, vajcia, cibuľa, cesnak, korenie, rasca, majoránka, olej, údená domáca klobáska alebo iná údenina podľa chuti, olej.
Postup: Z uvedených surovín (okrem klobásky), si pripravíme také isté cesto ako na tradičné zemiakové babky. Klobásku pokrájame na tenšie kolieska. Na panvicu s troškou oleja dáme cesto, vyformujeme ho na placku (alebo na menšie placičky) a na povrch každej placky rychlo pokiaľ cesto nezatuhne pokladieme nahusto vedľa seba koliečka klobásky a babky opečieme z oboch strán dočervena. Podávame so steriilizovanými baraními rohmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.