Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Špenátové guľky so syrom
Suroviny: 3 rožky, mlieko, 2 vajcia, soľ, olej, cibuľa, cesnak, šerstvý špenát, mäkká saláma, strúhanka, nastrúhaný tvrdý syr, mozarella v náleve, kyslá smotana a smotana na varenie.
Rožky pokrájame na kocky a namočíme ich v mlieku. Nadrobno nasekanú cibuľu orestujeme spolu s roztlačeným cesnakom na troche oleja. Po zarestovaní pridáme ku cibuli natrhané špenátové listy a spolu krátko podusíme. Zmes si ochutíme soľou, korením a necháme vychladnúť. Namočené rožky zľahka vyžmýkame, pridáme ku nim žĺtky, na kocočky pokrájanú salámu, vychladený špenát, väčšiu polovinu nastruhaného tvrdého syra a premiešame. Dohustíme strúhankou a zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Zo zmesi tvarujeme guľky a dáme ich uvariť do osolenej vody. Uvarené guľky vyberieme a preložíme ich do zapekacej misy. Napokon guľky zalejeme zmesou sladkej a kyslej smotany, strúhaným syrom a navrch pokladieme tenké koliečka mozarelly. Zapečieme v rúre.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.