Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hrušky s kozím syrom a omáčkou
Suroviny:2 veľké tvrdšie hrušky, 1/2 citróna, 150 g kozieho (ovčieho) syra, 1 dcl vody, 75 g cukru (najlepšie hnedý), 1 paličku celej škorice, 1 čl medu, 1/2 čl hrubej horčice.
Postup: Vodu, cukor, škoricu, med a horčicu dáme do kastrólka a za častého pomiešania varíme na slabom ohni 20-25 minút. Hrušky ošúpeme rozkrojíme po dlĺžke na polovice a vykrojíme jadrince. Rozpolené hrušky pokvapkáme citrónovou šťavou aby nestmavli a dáme ich zachladiť do chladničky. Syr rozkrojíme na 4 porcie a pokladieme po 1 kúsku na každý tanier. Pridáme po polovičke schladenej hrušky a porcie prelejeme uvarenou horčicovo karamelovou omáčkou. podávame s pečivom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.