Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Cigánske rezne
Suroviny: 4 kotlety z bravčového karé (môžeme použiť aj vykostené kuracie stehná), mleté čierne korenie, soľ, hladká múka, 2-3 sterilizované uhorky, tvrdý syr, horčica, olej.
Postup: Kotlety alebo kuracie mäso jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Obalené rezne prudko opečieme na oleji z obidvoch strán. Opečené rezne preložíme do pekáča alebo zapekacej misy, polejeme výpekom z opekania a vrch rezňov natrieme horčicou. Na každý rezeň potom dáme vrstvu postrúhaných uhoriek a každý rezeň posypeme nastrúhaným syrom. Môžeme použiť podľa chuti aj plesňový syr napr. Niva) Pekáč vložíme do vyhriatej rúry a necháme zapekať asi 15 minút. Podávame so zemiakovou kašou alebo s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.