Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Slovenské špagety
Suroviny: 300 g uvarených špagiet, 50 g prerastenej údenej slaninky, 100 g tvrdého nastrúhaného syra, 2 PL masla, 250 g čerstvých húb, (šampiňónov), soľ, mletá rasca, nasekaná čerstvá petržlenová vňať alebo pažítka.
Postup: huby očistíme, pokrájame a podusíme na masle. osolíme orascujeme a pridáme nasekanú petrželku alebo pažítku. Na kocočky pokrájanú slaninku oškaríme dočervena, pridáme ku nej uvarené - dobre odcedené špagety, udusené huby a všetko spolu ešte popražíme. Kto chce, môže si pridať aj za PL kečupu. Zmes premiešame, rozdelíme na taniere a každú porciu posypeme nastrúhaným syrom. podávame s rajčinovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.