Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: zeleninu očistíme a nastruháme na hrubšom strúhadle. Zemiaky očistíme a pokrájame na kocočky. Cibuľu nakrájame na kolieska alebo tenké pásiky a opražíme ju na masti. Pridáme na kolieska nakrájanú klobásku, chvíľu popražíme a pridáme prelisovaný cesnak, mletú papriku a na kocočky nakrájané zemiaky. Zalejeme vodou a pridáme rozmrvenú kocku bujónu. Necháme 15-20 minút povariť- aby boli zemiaky a zelenina mäkké. Dochutíme korením, majoránkou a podľa potreby prisolíme. Nakoniec do polievky za stáleho miešania prilejeme smotanu s rozšľahanými vajciami a necháme prevariť. Často miešame aby sa nám spodok nepripálil! Každú porciu polievky dozdobíme kopčekom nastrúhaneho syra.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.