Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bavorská roštenka
Suroviny: 1 kg mäsa z hovedzieho roštenca, 3 kg zemiakov, 2,5 dcl šľahačkovej smotany, 2 veľké cibule, korenie, soľ, mletá pálivá paprika, olej.
Postup: Očistené zemiaky nakrájame na plátky a necháme odstáť, aby pustili vodu. Mäso pokrájame na plátky(rezne), ktoré osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji prudko opečieme z obidvoch strán. Do pekáča vložíme asi 2/3 pripravených zemiakov, posypeme ich na pásiky nakrájanou cibuľou, osolíme a opaprikuujeme. Na túto vrstvu pokladieme opečené roštenky a prikryjeme ich zvyšnými zemiakmi. Zalejeme výpekom z opekania mäsa, polejeme smotanou a poprášime paprikou. Podľa chuti môžme prisoliť. Povrch opekáča prekryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry piecť asi 1 hodinu. Potom alobal odstránime a zapečieme dozlatova. Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.