Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Z uvarených zemiakov, vajca, múky a soli si vypracujeme klasické zemiakové cesto. Z vypracovaného cesta tvoríme šúľance -(špalíčky) a tie uvaríme v osolenej vode. N a troche masti udusíme domäkka kyslú kapustu. Počas dusenia ju môžme podlievať troškou vody. Pokiaľ kapusta zmäkne, tak si na masti opražíme do zlatožlta na kocočky nasekanú cibuľu, pridáme ku nej na kúsky pokrájané údené mäso a popražíme dočervena. Nakoniec zmiešame uvarené scedené šúľance, kapustu a cibuľu s mäsom prmiešame a podávame.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.