Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kežmarský koláč
Suroviny: 2 dcl mlieka, 15 g kvasníc, 2 vajcia, soľ, korenie, 500 g zemiakov, 30 g hladkej múky, pár strúčikov cesnaku, majoránka, 60 g masti.
Postup: Z vlažného mlieka a kvasníc si vypracujeme kvások a necháme ho v teple podkysnúť. Surové zemiaky očistíme, postruháme a zmiešame s vajíčkami. Osolíme, okoreníme, pridáme múku, roztlačený cesnak, ochutíme majoránkou a primiešame podkysnutý kvások. Vypracujeme vláčne cesto (ako na buchty) a cesto nalejeme na pekáč, v ktorom sme necháli rozohriať masť. Povrch cesta dobre pomastíme, aby koláč počas pečenia získal vysokú zlatavú kôrku. V dobre vyhriatej rúre upečieme. Tento koláč sa výborne hodí ako príloha najmä k fazuľovej polievke.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.