Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Exotické rezne
Suroviny: 600 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, 1 vajce, hladká múka, strúhanka, kokosová múčka, olej na vypraženie. Príloha z ovocia: 2 banány, 4 mandarínky, 2 kiwi, 2 PL práškového cukru, 3 PL oleja, 1/2 dcl brandy, kari-korenie. (Môžeme použiť aj kuracie rezne z prsičok.)
Postup: Z mäsa nakrájame 4 rezne, ktoré posolíme, naklepeme a obalíme ich v múke vajci a strúhanke zmiešanej s kokosovou múčkou. Pripravené rezne vypražíme na oleji dozlatova. na panvici prehrejeme troška oleja, pridáme cukor a necháme ho skaramelizovať. Karamel podlejeme trochou vody a miešame až sa karamel rozpustí. Potom pridáme na kolieska pokrájané banány, kiwi a mesiačiky mandaríniek. Zmes necháme krátko povariť a ochutíme štipkou karí-korenia. nakoniec podlejeme alkoholom a necháme prevrieť. Ku každému rezňu pridáme ovocnú prílohu a podávame !
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.