Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Cíferské rezne
Suroviny: 4 veľké rezne z bravčového stehna, 4 plátky tvrdého syra alebo oštiepka, 4 plátky šunky, 100 g šampiňónov, soľ, korenie, 1 cibuľa, 150 ml šľahačkovej smotany, 1 PL hladkej múky, olej.
Rezne naklepeme, každý rezeň osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z obidvoch strán. Rezne uložíme do pekáča. Na výpeku opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, mierne osolíme a chvíľu podusíme. Šampiňóny rozdelíme na rezne, na každý rezeň položíme plátok šunky a plátok syra. Smotanu rozmiešame s 1 PL hladkej múky a zalejem rezne. Pekáč s rezňami dáme do vyhriatej rúry na 200 °C a necháme asi 20 minút zapiecť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.