Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Holandské rezne
Suroviny: 600 g bravčového pliecka, 200 g tvrdého syra -Eidam, 2 dcl mlieka, korenie, soľ, na obalenie: múka ,vajce, strúhanka, olej na vyprážanie.
Postup: Mäso odblaníme, pokrájame na kúsky a najemno pomeliem na mlynčeku. Pomleté mäso osolíme, okoreníme, zalejeme mliekom a dáme do chladničky na pár hodín odležať. Potom k mäsu primiešame nastrúhaný syr, dobre prepracujeme a z hmoty tvoríme rezne veľkosti dlane. Vytvarované rezne obalíme v troj-obale a vypražíme na horúcom oleji doružova. Podávames varenými zemiakmi a tatarskou, alebo holandskou omáčkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.