Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Z kvasníc, mliekaa trošky cukru vymiešame kvások a necháme ho na teple podkysnúť. Do preosiatej múky pridáme podkysnutý kvások, štipku soli, vajce, olej a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v teple vykysnúť. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocočkay a uvaríme ich v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme a rozmiagame na kašu. Slaninku nakrájame na kocočky a spolu s nasekanou cibuľou opražíme. Ochutíme s paprikou, korením a primiešame k zemiakom. Necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto rozváľame na hrúbku asi 1/2 cm a pokrájame ho na štvorce. Na každý štvorec cesta dáme za 1 PL plnky a vytvarujeme bochníčky. Vyžtvorené bochníčky poukladáme na vymastený plech, vrch potrieme rozpusteným maslom a upečieme doružova.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.