Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Oškvarkové roládky (Pazderňáčky)
Suroviny: 500 g hladkej múky, 2 dcl mlieka, 40 g kvasníc, 1 čl cukru, 50 g masla alebo Hery, 1 vajce, 1 žĺtok, soľ. PLNKA: 1/2 kg pomletých oškvariek, korenie, soľ, soľčanka, 2 vajcia, 2 PL kyslej smotany, rasca na posypanie. DOPORUČENIE: Po odskúšaní receptu doporučujem do základného cesta pridať o 50 g viac Hery a iba polovičnú dávku plnky. Inak veľmi chutné k pivu a vínu.
Postup: Z mlieka, kvasníc a cukru vymiešame kvások a necháme ho v teple podkysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme k nej podkysnutý kvások, maslo (Heru),žĺtok, vajce, vlažné mlieko a vypracujeme vláčne hladké cesto. Cesto dáme do tepla vykysnúť. Pripravíme si plnku: Všetky suroviny na plnku dôkladne spolu premiešame. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozdelíme na 3 malé bochníky a po jednom rozvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm. Každé rozvaľkané cesto natrieme 1/3 plnky a zvinieme do rolády. Rolády rozkrájame na kolieska hrubé asi 1 cm. Rozkrájané kolieska uložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou. ( Niekde poprášili vrch aj mletým korením.) Pečieme vo vyhriatej rúre asi 45-50 minút.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.