Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Syrová žemlovka
Suroviny: Staršie pečivo alebo sendvič, 500 g syra-viac druhov (napr. eidam, Niva, údený), 3 vajcia, 2,5 dcl mlieka, soľ, štipka čierneho aj bieleho korenia, lubovoľná koreniaca zmes napr.griľovacia ap.
Postup: Do vymasteného pekáča pokladieme plátky pečiva v jednej vrstve, posypeme zmesou nastrúhaných syrov, posypeme koreninami a vrstvy opakujeme až všetko minieme. Končíme vrstvou pečiva. Navrch nalejeme vajíčka rozšľahané s mliekom a počkáme pokiaľ sa pečivo nasiakne. Potom pekáč vložíme do vyhriatej rúry a necháme zapiecť. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom. Podľa chuti môžeme pridať aj tenkú vrstvičku nasekanej cibule alebo aj nejaké najemno pokrájané údeniny.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.