Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Mäso odblaníme, pokrájame na rezne a naklepe. Okraje ponarezujeme a roštenky osolíme a okoreníme. Pripravené roštenky prudko opečieme na rozpálenom oleji z obidvoch strán. Opečené odložíme na teplé miesto a na výpeku orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme pokrájané šampiňóny, roztlačený cesnak a rajčinový pretlak. Podlejeme vývarom z masoxu, vložíme naspäť mäso a prikryté udusíme domäkka. Mäkké roštenky znova vyberieme, šťavu zahustíme zátrepkou z múky a prevaríme. Nakoniec prilejeme víno a ešte krátko prehrejeme. Omáčku precedíme na roštenky a podávame s opekanými zemiakmi a guličkami hrozna.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.