Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Mäso odblaníme, opláchneme, osušíme obrúskom a vytvarujeme do valca, ktorý popreväzujeme motúzikom. Pripravené mäso zo všetkych strán posolíme, okoreníme a ponatierame olejom. Na troche horúceho oleja potom mäso zo všetkych strán prudko poopekáme a preložíme do pekáča. Polejeme výpekom, pridáme niekoľko guličiek čierneho korenia a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C asi 10 minút. Potom zvýšime teplotu na 250°C a pečieme ešte 30-40 minút. Počas pečenia mäso občas polejeme výpekom. Zatiaľ si v miske pomiešame jogurt, horčicu, nadrobno nasekanú cibuľu, uhorku, cukor a nadrobno nasekanú petrželku. Upečený rozbíf odviažeme, krájame na tenké plátky a podávame s jogurtovou omáčkou a hranolkami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.