Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Námornícke mäso
Suroviny: 600 g predného hovädzieho mäsa, olej, mleté korenie, soľ, niekoľko guličiek nového korenia, 1 cibuľa, mletá paprika, 1 PL kečupu, 50 g hrášku , vývar z masoxu 1 vajce, 50 g tvrdého údeného syra.
Postup: Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a prudko ho opražíme na oleji. Mäso vyberieme a na výpeku zosklovatíme najemno nasekanú cibuľu. Posypeme mletou paprikou, vložíme naspäť mäso a premiešame. Mäso podlejeme vývarom a prikryté dusíme do polomäkka. Potom pridáme nové korenie, hrášok, kečup a dodusíme domäkka. Na tanieroch mäso dozdobíme molieskami cibule, kolieskami natvrdo uvareného vajca a posypeme kopčekom strúhaného syra. Podávame s ryžou a kyslou uhorkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.