Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Karpatská roštenka
Suroviny:600 g hovädzej roštenky, soľ, korenie, 1 PL masti, 50 g údenej slaninky, 50 g rajčinového pretlaku, 2 cibule, 100 g šampiňónov, 1 PL hladkej múky, 1 dcl červeného vína.
Postup: Roštenku pokrájame na rezne, naklepeme a okraje ponarezujeme. Roštenky osolíme, okoreníme a prudko opečieme na horúcej masti z obidvoch strán.Opečené roštenky vyberieme a na výpeku oškvaríme na kocky pokrájanú slaninku. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a ešte chvíľu necháme popražiť. potom pridáme pretlak, múku korenie a asi 3 dcl horúcej vody. Premiešame a necháme krátko prevariť. Potom vložíme opečené mäso, pokrájané šampiňóny a prikryté udusíme domäkka. Nakoniec prilejeme víno a necháme prevrieť. podávame s dusenou ryžou a dozdobíme kolieskami cibule a kolieskami šalátovej uhorky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.