Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hubový paprikáš
Suroviny: 250 g čerstvých húb (alebo hlivy či šampiňóny), 2 PL masti, 1 cibuľa, rasca, soľ, 1čL mletej červenej papriky, 1 čerstvá zelená paprika.
Postup: Huby očistíme, pokrájame na hrubšie plátky a dáme osmažiť na rozohriatej masti. Pridáme nasekanú cibuľu, osolíme, posypeme rascou a paprikou a podlejemetrochou horúcej vody. Necháme dusiť zhruba 15 minút. Potom pridáme na pásiky pokrájanú papriku, podľa potreby prilejem vodu a dodusíme domäkka. Podávame s haluškami alebo s dusenou ryžou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.