Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kompótové palacinky
Suroviny: 2,5 dcl mlieka, 2 vajcia, 100 g masla, 50 g polohrubej múky, štipka soli, 2 balíčky prášku Zlatý klas, džem, kompótové oovocie, šľahačka. Môže byť aj sprayová, granko na posypanie.
Postup: V mlieku rozšľaháme vajíčka, pridáme roztopené maslo, múku, štipku soli, zlatý klas a dobre vymiešame na redšie cesto. Necháme 10 minút postáť. Na suchej teflónovej panvici upečieme z cesta palacinky. Upečené palacinky ponatierame džemom a naplníme kompótovým ovocím podľa chuti: Môže byť aj zmes ovocia. Porcie palaciniek na tanieri dozdobíme šľahačkou a grankom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.