Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Karfiol na smotane
Suroviny: 1 hlávka karfiolu (alebo mrazené karfiolové ružičky), 2 PL masti, soľ, korenie, vegeta, mletá paprika, 1/2 L mlieka, 250 ml kyslej smotany, 3 PL polohrubej múky, kúsok masla.
Postup: Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na ružičky rozobratý karfiol, posolíme, okoreníme a podlejeme trochou vody. Necháme udusiť skoro domäkka. Z mlieka, smotany a múky vymiešame zátrepku a zalejeme ňou udusený karfiol. Necháme prevrieť a nakoniec dochutíme vegetou a poprášime paprikou. Omáčku zjemníme kúskom masla a podávame s cestovinou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.