Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zeleninové lievance
Suroviny: 400 g mrazenej zeleninovej zmesi, soľ, 4 vajcia, 2 dcl mlieka, 160 g polohrubej múky, 120 g jemnej salámy, olej.
Postup: Zeleninovú mrazenú zmes dáme do kastróla, podlejeme troškou vody a necháme podusiť domäkka. Zmes posolíme a necháme vychladnúť. V mlieku rozšľaháme žĺtky z vajec, pridáme múku, na malé kocočky pokrájanú salámu, soľ, 4 PL oleja a vychladnutú scedenú zeleninu. Zmes premiešame, zľahka do nej primiešame tuhý sneh z vaječných bielkov a z tohoto cesta kladieme na rozohriaty olej kôpky, ktoré pomocou lyžice rozšírime na placku a opečieme z obidvoch strán. Podávame so zemiakovou kašou a dozdobíme nasekanou petrželkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.