Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Karfiol rozoberieme na veľké ružice a dáme ho do horúcej vody uvariť spolu s 1 PL vegety. Z masla a múky si upražíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme studeným mliekom, v ktorom sme rozmiešali horčicu. Osolíme a necháme za stáleho miešania prevariť. Omáčku dochutíme trochou cukru, podľa chuti okyslíme octom a primiešame nasekaný kôpor. Odstavíme z ohňa a do omáčky vložíme scedený uvarený karfiol. Poávame s knedľou a štvrťkami natvrdo uvarených vajec.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.