Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Perníkový koláč
Suroviny:400 g kryštáľového cukru, 2 vajcia, 1,5 dcl oleja, 400 g hladkej múky špecial-00, 1/2 L mlieka, 2 PL kakaa, 2 PL lekváru, 1 čL mletej škorice, 1 čL sóda-bicarbóny, 50-60 g nasekaných vlašských orechov, 50 g nahrubo nastruhanej korkej čokolády, 1/2 pohára kompótovaných sliviek alebo marhúľ, (nasekať na kúsky), 1 sáček perníkového prášku.
Postup: Vymiešame vajcia s cukrom, potom postupne primiešame ostatné suroviny a vymiešame riedke cesto. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Necháme pomaly upiecť vo vyhriatej rúre. Upečený koláč po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame na kocky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.