Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Prievidzský mäsový závin
Suroviny: Po 500 g hovädzieho aj bravčového mäsa zo stehna, mleté korenie, soľ, 50 g údenej slaninky, 70 g masti, 1 cibuľa, 2 mrkvy, 1 petržlen, 2 bobkové listy, 8 guličiek čierneho korenia, 4 borievky, citrón.
Postup: Zmäsa narežeme veľké rezne, dôkladne ich naklepeme a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Hovädzie rezne uložíme vedľa seba, aby sme utvorili plát. Na hovädzií plát pokladieme bravčové rezne a na mäso potom uložíme tenké plátky slaninky. Mäso potom zvinieme do tvaru rolády a previažeme dôkladne niťou, aby udržalo tvar. Vtvorenú mäsovú roládu opečieme prudko zo všetkych strán na horúcej masti, aby sa mäso dôkladne zatiahlo. Potom k mäsu pridáme nasekanú cibuľu, nakrájanú zeleninu a ostatné koreniny. Podlejeme trochou horúcej vody a prikryté necháme dusiť. Podlľa potreby podlievame trochou vody. Udusené mäkké mäso vyberieme, vývar pretrieme cez sito a dochutíme citrónovou šťavou. Z mäsa odstránime nite a pokrájame ho na 1,5 cm hrubé plátky. Podávame s ryžou a prelejeme s omáčkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.