Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Z paprík zrežeme vrchnú časť a vyberieme jaderníky. PLNKA: 1 cibuľu nasekáme nadrobno, pridáme pomleté mäso, uvarenú ryžu, 1 roztlačený cesnak, vajce, majoránku a mleté korenie podľa chuti. Osolíme a dobre premiešame. Do štyroch paprík dáme plnku a opečieme ich na horúcom masle. Do výpeku potom pridáme najemno nasekanú cibuľu 1 strúčik roztlačeného cesnaku, rajčinový pretlak a poslednú papriku pokrájanú na pásiky. Chvíľu porestujeme vložíme naplnené papriky a zalejem vodou tak, aby boli papriky ponorené. Pridáme klinčeky, bobkový list a varíme 15 minút. Potom omáčku zahustíme solamylom, rozmiešaným v troške studenej vody. Krátko povaríme a dochutíme podľa chuti soľou a cukrom. Podávame s knedľou alebo varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.