Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Šalát z pečeného mäsa s hubami
Suroviny: 150-200 g pečeného mäsa, 1 cibuľa, olej, 4-5 šampiňónov, 3 rajčiny, 3-4 reďkovky, 1/2 šalátovej uhorky, 100 g tvrdého syra, 1 kelímok kyslej pochúťkovej smotany alebo biely jogurt, korenie, soľ, pažítka, čerstvé šalátové listy.
Postup: Na oleji orestujeme dosklovita nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a krátko za stáleho miešania orestujeme. Odrezky alebo zostatky z pečeného mäsa nakrájame na malé kúsky, rajčiny, reďkovky a uhorku nakrájame na kocočky a pridáme k mäsu. Zmes osolíme, okoreníme a primiešame vychladnuté šampiňóny. Posypeme strúhaným syrom a premiešame. Necháme uležať v chladničke asi 1/2 hodinu. Potom k šalátu primiešame smotanu alebo jogurt a nadrobno nasekanú pažítku. Podávame schladené!
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.