Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Francúzsky šalát
Suroviny: 1 kg zemiakov, 2 mrkvy, 1 malá konzerva hrášku, 2-3 kyslé uhorky, korenie, soľ, ocot, cukor, 1 cibuľa, 100 g dietnej salámy, 1 PL horčice, 4 PL majonézy, 150 ml kyslej smotany.
Postup: V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocočky. Mrkvu uvaríme a necháme vychladnúť. Potom ju nakrájame na kocočky, spolu s uhorkami a salámou. Cibuľu nasekáme nadrobno, zalejeme ju smotanou, majonézou a primiešame horčicu. Zmes ochutíme korením, soľou, cukrom, octom a dobre premiešame. Všetky suroviny spolu zmiešame a necháme v chladničke postáť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.