Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Cestovinový šalát s brokolicou
Suroviny: 250 g cestovín (drobné kolienka alebo vrtuľky), 1 PL oleja, 1 cibuľa, 1 mrkva, 150 g brokolice, 100 g údeného tvrdého syra, 2 vajcia, 2 PL majonézy, 1 PL jogurtu alebo kyslej smotany, korenie, soľ, oregáno.
Postup: Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Brokolicu povaríme v osolenej vode a necháme odkvapkať. Vajcia uvaríme natvrdo. Vychladnuté cestoviny dáme do misy, premiešame s olejom a pridáme k nim nasekanú cibuľu, vycladnutú brokolicu natrhanú na kúsky, nahrušie postrúhanú mrkvu a syr a na kúsky posekané vajíčka. Majonézu vymiešame s jogurtom alebo smotanou, ochutíme soľou, korením, oregánom a nalejeme na šalát. Premiešame a dáme schladiť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.