Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Papiňáková roštenka
Suroviny: 800 g hovädzieho mäsa z roštenky alebo stehna, 2 veľké cibule, 2 strúčiky cesnaku, 50 g údenej slaninky, korenie, soľ, mletá paprika, majoránka, vegeta, hladká múka, olej alebo masť.
Postup: Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme. Na kocočky pokrájanú slaninku dáme do papiňáku a na troche oleja alebo masti ju oškvaríme. Pridáme na tenké prúžky nakrájanú cibuľu a necháme ju zosklovatieť. Na tento základ vložíme pripravené mäso, ochutíme ho troškou vegety a podlejeme ho asi 3/4 L horúcej vody. Tlakový hrniec uzavrieme a varíme asi 40 minút.Potom odstavíme z ohňa a necháme vyfučať paru aby sa ceľkom stratil tlak. Odtlakovaný hrniec otvoríme a omáčku zahustíme zátrepkou z múky, 1 čL mletej papriky a trošky studenej vody. Necháme na slabšom ohni prevariť a omáčku dochutíme korením, soľou a majoránkou. Podávame s varenými zemiakmi s rascou a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.