Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Griľované kuracie prsia so syrovou omáčkou
Kuracie prsia, korenie, soľ, sojová omáčka, hladká múka, syr v črievku (Bambíno),smotana na varenie, vegeta, pažítka, bazalka, olej, 1 kurací alebo slepačí bujón.
Postup: Kuracie prsia naporcujeme na plátky, okoreníme, jemne posypeme vegetou a opatrne ich pod fóliou naklepneme. Pripravené prsia pokvapeme olejom a sojovou omáčkou a necháme v chladničke aspom 1 hodinu marinovať. Potom prsia opekáme na grile alebo na griľovacej panvici s troškou oleja dozlatova. Medzitým si uvaríme vývar z kocky bujónu. OMÁČKA:Na výpeku z prsíčok alebo zvlášť na panvici s kúskom masla alebo trochou oleja si z múky opražíme svetlú zápražku. Zalejeme ju vychladeným vývarom a necháme prevariť. Potom stlmíme oheň a do omáčky pridáme syr z črievka a za občasného pomiešania necháme aby sa syr roztopil. Omáčku zjemníme smotanou, podľa chuti dochutíme korením, soľou a jemne nasekanou bazalkou. Prsíčka na tanieri podlejeme omáčkou, posypeme nasekanou pažítkou a podávame s dusenou ryžou a zeleninovou oblohou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.