Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Domáca mortadella
Suroviny: 1 kg bravčového bôčika, 500 g hydinového alebo iného chudého mäsa, 5-6 vajec, 1-2 strúčiky cesnaku, 1 čL vegety, mleté čierne korenie, soľ, štipka muškátového orieška, mletá paprika na obalenie.
Postup: mäso zomelieme na jemnej mriežke a znova spolu premelieme. Pridáme roztlačený cesnak, vajcia, ochutíme a dobre vymiešame. necháme v chladničke postáť. Odležanú mäsovú zmes dáme do úzkeho mikroténového vrecka, obalíme do alobalu a varíme vo vriacej vode asi 1,5 hodiny. Uvarenú mortadellu vyberieme z vody a necháme dobre vychladnúť. Vychladnutú mortadellu rozbalíme a obalíme v mletej paprike.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.