Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Fánky
Suroviny:300 g polohrubej múky, 2 žĺtky, 30 g cukru, 50 g hery, 3 PL kyslej smotany, 1 PL rumu, štipka soli, 20 g kvasníc, 1 dcl mlieka, olej na vyprážanie, vanilkový cukor na posypanie.
Postup: Z mlieka a kvasníc si urobíme kvások a necháme ho podkysnúť. Preosiatu múku premiešame s cukrom a štipkou soli. Pridáme rozpustenú Heru, smotanu, rum a podkysnutý kvások. Vymiešame vláčne cesto a necháme ho v teple vykysnúť. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme ho na hrúbku asi 1/2 cm a radielkom nakrájame na štvorce veľké asi 10X10 cm. Do stredu každého štvorca po uhlopriečke narežeme radielkom čiaru a cez narezaný otvor prehneme jeden štvorec dospodu. Pripravené fánky vapražíme na horúcom tuku dozlatova. Ešte teplé fánky posypeme vanilkovým cukrom
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.