Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Z vajec oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, postupne pridáme múku, kakao a tuhý sneh z bielkov. Zľahka vymiešame hladké cesto a vylejeme ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme do vyhriatej rúry upiecť. Upečené cesto rozkrojíme na 3 rovnaké diely. Jeden diel potrieme lekvárom, položíme naň druhý dile a znova natrieme lekvárom. Navrch dáme posledný diel a vytvorený koláč pokrájame na kocky. Potom každú kocku polejeme roztopenou čokoládovou polevou a dozdobíme farebnou cukrovou ryžou alebo lentilkami. Hotové miňonky pokladieme do papierových košíčkov.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.