Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Rýchly šošovicový prívarok
Suroviny: šošovica, zemiaky, 2 bobkové listy, pár guličiek celého čierneho korenia, soľ, olej, hladká múka, smotana na varenie, 2-3 strúčiky cesnaku, ocot, cukor.
Postup: Šosšovicu preberieme, na sitku opláchneme a dáme variť do osolenej vody. zatiaľ si očistíme zemiaky a pokrájame ich na kocky. Potom ich pridáme k šošovici, spolu s bobkovým listom, korením a uvaríme domäkka. Na oleji si z múky upražíme svetlú zápražku, zalejeme ju smotanou, premiešame a nalejeme k šošovici. necháme prevariť a prívarok dochutíme pretlačeným cesnakom, soľou, octom a cukrom. Podávame s údeným mäsom alebo s opečenými špekáčkami či voľským okom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.