Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Rýchla vajcová polievka
Suroviny: 1 Pl hladkej múky, 1 Pl masla, celá rasca, 1 l vody, 1 kocka bujónu (masox-alebo hydinový),soľ, 2 vajcia, čerstvá nasekaná petržlenová vňať.
Postup: Do hrnca dáme múku, nasucho ju opražíme, pridáme maslo a urobíme zápražku. Zalejeme ju studenou vodou, pridáme rascu, bujón a povaríme asi 10 minút. V hrnčeku rozšľaháme vajíčka, a počas miešania ich pomaly nalejeme do polievky. Po prevarení vajec polievku ochutíme soľou a nasekanou petrželkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.