Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Salašnícka polievka
Surovinny: 2 PL masti, 1 väčšia cibuľa, 1/4 kg zemiakov, 2 PL hladkej múky, 1 čL mletej papriky, trocha rasce, 1,5 L vody, soľ, 2 vrchovaté PL bryndze, 100 g údeného syra, 2 dcl kyslej smotany, oriešok masla, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate.
Postup: Na masti orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme múku, popražíme, prisypeme mletú papriku, pridáme na malé kocočky nakrájané zemiaky a trocha spolu popražíme. Zalejeme vodou, pridáme rascu, osolíme a necháme povariť. Keď sú zemiaky mäkké, primiešame do polievky bryndzu, nastrúhaný syr, smotanu a spolu premiešame. Hotovú polievku ochutíme soľou, nasekanou petrželkou a zjemníme orieškom masla.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.