Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kedy čo solíme !?
Aby sa nám varenie podarilo, mali by sme poznať zásady solenia jedál.
Mäso určené na pečenie a dusenie solíme tesne pred úpravou, nakoľko posolené mäso rýchlejšie púšťa šťavu a odvodňuje sa ! Zároveň vytekajúca šťava zmierňuje prudké opečenie, nakoľko sa zmiešava s tukom. Hydinu solíme z vnútra aj z vonka najlepšie pár hodín pred pečením, aby sa mäso dobre presolilo. Ryby solíme až tesne pred tepeľnou úpravou. Vnútornosti ako pečeň a obličky solíme až po tepeľnej úprave, inak by stvrdli. Minútky solíme až po opečení, aby v mäse zostala šťava a neboli suché.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.