Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Srbské mäso
Suroviny: 1/2 kg mäsa z vykosteného bravčového karé, korenie, soľ, , mletá paprika, 50 g masti, 1 väčšia cibuľa, 1/4 kg zelenej papriky, 1/4 kg rajčín, 2 dcl smotany na varenie, 2 PL hladkej múky.
Mäso opláchneme, osušíme a pokrájame na kocky. nadrobno nasekanú cibuľu opražíme na masti, poprášime mletou paprikou a do tohoto základu pridáme nakrájané mäso. Krátko orestujeme, posolíme, okoreníme, podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme domäkka. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme na pásiky pokrájanú papriku a na štvrťky prekrojené ošúpané rajčiny. Spolu dodusíme domäkka. Nakoniec zalejeme smotanou, do ktorej sme zašľahali hladkú múku. necháme krátko prevariť. Podávame s dusenou ryžou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.