Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Záhradnícke mešce
Suroviny: 6 ks väčších rezňov z bravčového stehna, kečup, korenie, soľ, 1 väčšia cibuľa, 1 kocka zeleninového bujónu alebo masoxu, 50 g údenej slaninky, 1 pohár sterilizovaného hrášku s karotkou, 1PL masti, 1 PL hladkej múky.
Postup: Rezne naklepeme, osolíme, okreníme a na jednej strane natrieme kečupom. Cibuľu aj slaninku nakrájame na drobné kocky. Pripravené rezne posypeme nasekanou cibuľou a slaninkou a na každý dáme kopček karotky a hrášku. Rezne potom preložíme cez polovicu do tvaru mešca a okraje zopneme špáradlami. V kastróle opražíme zvyšnú slaninku, pridáme zvyšnú cibuľu a necháme ju zosklovatieť. Potom zalejeme horúcou vodou a vložíme kocku bujónu. Keď nám tento základ začne vrieť, vložíme urobené mešce a prikryté dáme udusiť domäkka. Nakoniec pridáme zostávajúcu mrkvu s karotkou a omáčku zahustíme zápražkou z múky. Necháme ešte krátko prevrieť a poprípade dochutíme soľou a korením. Podávame s dusenou ryžou a čalamádou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.