Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Džgance s bryndzou
Suroviny: 1 kg zemiakov, soľ, 300 g hladkej múky, 150 g bryndze, 100 g údenej slaninky.
Postup: Ošúpané zemiaky pokrájame na kocky a dáme uvariť do osolenej vody: Vody dáme len toľko, aby boli zemiaky akurát zaliate. Uvarené zemiaky popučíme a za stáleho miešania vareškou pridávame múku a prito stále na ohni dusíme, až vymiešame hustú hladkú kašu. Slaninku pokrájame na kocočky a oškvaríme dochrumkava. Lyžicou namočenou v slaninkovej masti vyberáme z hrnca zemiakovú kašu a Kôpky kaše-džgance ukladáme na misu. Každú vrstvu džgancou premiešame s bryndzou. Nakoniec posypeme oškvarenou slaninkou a pokvapkáme slaninkovou masťou
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.