Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Šunkové palacinky
Suroviny: 1/2 L mlieka, 1 vajce, 1 žĺtok, 200 g hladkej múky, olej. PLNKA: 250 g šunky, 1/2 dcl sladkej smotany, 1 vajce, korenie, soľ.
Postup: Z mlieka, vajca, žĺtka, múky a štipky soli vymiešame reiedke cesto a z neho upečieme na oleji palacinky. Upečené palacinky potrieme plnkou, stočíme do valčeka alebo poskladáme do šatôčiek a dáme na pekáč. Vo vhriatej rúre necháme asi 10 minút zapiecť. PLNKA: Šunku nahrubšie pomelieme, alebo posekáme nadrobno. Pridáme smotanu, žĺtok, osolíme, okoreníme a primiešame tuhý sneh z bielkov.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.