Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Karí prsia s Nivovou omáčkou
Suroviny: Rezne z dvoch kuracích pŕs, 1 PL karí korenia, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, 100 g syru Niva, 1 dcl sladkej smotany, harmóniy chuti alebo vegeta, 1 kocka hydinového bujónu, olej.
Postup: Kuracie prsia pokrájame na rezne a pod fóliou ich jemne naklepeme. Potom prsia posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a karí korením. Takto pripravané rezne pokladieme na seba a necháme v chladničke hodinku marinovať. Potom prsné rezne obalíme v múke a opečieme na oleji z obidvoch strán dočervena. Opečené prsia dáme do kastróla a na výpeku opražíme 1 PL hladkej múky. Zápražku zalejeme smotanou, doriedime vodou, pridáme kocku bujónu a syr. Necháme prevariť až sa syr rozpustí a nalejeme k mäsu. Na slabom ohni necháme 5 minút spolu povariť a omáčku nakoniec dochutíme karí korením a harmóniou chuti. Podávame s hranolkami a s kompótovou broskyňou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.