Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Šošovicové fašírky
Suroviny:1/2 kg šošovice, 4 PL hladkej múky, 1/2 kypriaceho prášku, 3-4 strúčiky cesnaku,1 cibuľa, 1 čl mletej rasce, 1 čl čilí, soľ, za hrsť nasekanej petržlenovej vňate, olej na vyprážanie.
Postup: Šošovicu uvaríme v osolenej vode do rozvarenia. Potom ju scedíme a rozmixujeme. Do vychladnutej rozmixovanej šošovice pridáme najemno nasekanú cibuľu, rozotretý cesnak, nasekanú petrželku, múku, koreniny a podľa chuti osolíme. Zmes dobre vymiešame a necháme v chladničke niekoľko hodín zatuhnúť. Na horúci olej kladieme kôpky ochutenej šošovice, potlačíme ich lyžicou do tvaru fašírky a vypražíme z obidvoch strán doružova. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.