Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Kuracie rezne naklepeme pod fóliou a každý rezeň potom nprekrojíme na polovicu. Naklepané rezníky posolíme, okoreníme bielym korením a podľa chuti griľovacím korením. Z múky, vajca, mlieka a nastrúhanej Nivy vymiešame hladké cestíčko. V tomto cestíčku namáčame (obaľujeme) pripravené rezníky a kladieme ich do mierne horúceho oleja. Vrchnú v oleji nenamočenú stranu rezníkov rychlo posypeme sezamovými semiačkami a rezníčky vypražíme z obidvoch strán dozlatova. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu a zeleninový šalát alebo zemiakové hranolky a tatarskú omáčku.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.