Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kovbojský guláš
Suroviny: 2 páry klobásky (môže byť aj točená saláma alebo Levočská klobása),3-4 farebné papriky, po 1 menšej konzerve kukuričky a hrášku, 1 konzerva fazule v rajčinovom pretlaku, 3-4 strúčiky cesnaku, štipľavá mletá paprika alebo čilí, kečup, majoránka, soľ, masť alebo olej.
Postup. Na horúcom tuku opečieme na kolieska pokrájanú klobásku, pridáme na kocky nakrájané papriky, orestujeme a pridáme zeleninu z konzerv. Zmes premiešame, ochutíme roztlačeným cesnakom, štipľavou paprikou, majoránkou, kečupom a podľa chuti dosolíme. Za stáleho miešania necháme prevrieť. Podávame horúce s chlebom alebo s pečivom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.