Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Domáce krupičkové rezance
Suroviny: 200 g hrubej múky, 1 čL soli, 1 Vajce, trocha vlažnej vody. Na krupičku: 5 PL detskej krupice, 3 PL oleja, 1 dcl vody. Podľa chuti kryštáľový cukor alebo soľ.
Postup: Z múky, soli, vajíčka trošky vody vypracujeme tvrdšie hladké cesto. Na dobre pomúčenej doske cesto natenko rozvaľkáme a pokrájame na 6 cm široké pásy. Znova dobre pomúčíme a ppásy cesta pokladieme na seba. Potom krájame na 3 mm hrubé rezance. Nakrájané rezance uvaríme vo vriacej osolenej vode. Ked vyplávajú navrch tak ich scedíme, opláchneme pod teplou vodou a necháme dobre odkvapkať. Zatiaľ si na oleji necháme za stáleho miešania opražiť doružova detskú krupičku. Opraženú podlejeme trochou vody a dobre premiešame. Krupičku potom premiešame s odkvapkanými rezancami a podľa chuti si rezance posypeme cukrom alebo si ich posolíme. Toto jedlo je dosť sýte !!
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.