Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Kuracie vykostené mäso pokrájame na hrubšie rezance-(ako na čínu). Na horúcom oleji zapeníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso a opečieme až mäso zbelie. Potom ho posypeme mletou paprikou, dobre premiešame a zalejeme zarovno mäsa z horúcou vodou. Pridáme bujóny a necháme prikryté udusiť . Keď je mäso skoro mäkké, pridáme k nemu na rezance pokrájanú zelenú papriku, čilí a scedenú kukuričku. Necháme spolu podusiť a nakoniec podľa chuti prisolíme. Ryžu uvaríme, pomiešame ju s mäsom aj so šťavou a premiešame. Podávame s kyslou uhorkou a sterilizovanými baraními rohmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.