Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Z mäsa nakrájame tenké plátky. Do 2 PL múky primiešame koreniny, troška soli a nasucho dobre premiešame. Nakrájané plátky mäsa obalíme v tejto suchej zmesi. Na oleji zapeníme na tenké pásiky nakrájanú cibuľu, pridáme obalené plátky mäsa a spolu prudko orestujeme. Podlajeme vodou a prijryté udusíme domäkka. Potom k mäsu pridáme na kocočky nakrájané uhorky, zalejem smotanou a krátko prevaríme. Omáčku podľa potreby dohustíme zátrepkou z múky a necháme prevrieť. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.